به گزارش سافت گذر، وسایل نقلیه پرنده ای که وجه مشترکی با هواپیماهای بدون خلبان و ماهواره ها دارند را ماهواره های کاذب پرنده در ارتفاعات یا HAPS می نامند می توانند برای زمان بیشتری در هوا بمانند و به عنوان نمایشگرهای محلی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
شرکت UAVOS اخیراً محصول جدیدش را با نام ApusDuo آزمایش کرده است که نوعی هواپیمای بدون خلبان، مبتنی بر انرژی خورشیدی است که در مواقع لزوم و برای تنظیم ارتفاع می تواند باله های خود را تا کند.
HAPSها سالهاست که برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
رکورد ارتفاع این نوع وسایل نقلیه پرنده توسط هواپیمای Zephyr، در سال 2010 به ثبت رسید و پس از 4 سال، توسط ایرباس خریداری شد.
فیسبوک نیز در حال آزمایش هواپیماهای بدون سرنشین خود است تا بتواند از این طریق، اینترنت پرسرعت در اختیار کاربران خود قرار دهد.
ضمن اینکه ESA نیز همایشی برگزار کرد تا ببیند چه استفاده هایی می توان از این نوع هواپیماها کرد.
همانطور که اعلام کردیم، کمپانی UAVOS اخیراً هواپیمای ApusDuo خود را مورد آزمایش قرار داده است. این هواپیما که از بدنه آن از جنس فیبر کربن می باشد، دارای دو باله کاملاً برابر است که توسط 3 پایه به هم متصل شده اند.
روی باله های ApusDuo، پنلهای خورشیدی کار گذاشته شده است که توسط یک کامپیوتر درون هواپیما، کنترل می شوند. CPU این رایانه به گونه ای طراحی شده است تا بتوان بر اساس آن باله ها را حین پرواز کنترل کرد.
فرآیند به پرواز در آمدن هواپیما و سقوط آن نیز، در ApusDuo کاملاً به صورت اتوماتیک و خودکار انجام می شود.
به گزارش سافت گذر، نمونه فعلی این هواپیما 14 متر طول دارد و 15 کیلو گرم نیز وزن. شرکت تولیدکننده ApusDuo گزارش داده که این وسیله تا کنون بیش از 1000 ساعت پرواز کرده و تا ارتفاع 20 متری نیز بالا رفته است. البته این ارتفاع با توجه به اینکه هدف نهایی ApusDuo برای پرواز 15000 متر است، بسیار ناچیز می باشد ولی هدف اصلی پرواز آزمایشی این پرنده آهنی این بوده تا انعطاف باله ها مشخص گردد.
شرکت UAVOS اعلام کرده که نوع تنظیمات این هواپیما به گونه ای است که می تواند در ارتفاعات شمالی راحت تر پرواز نماید.
منبع: newatlas.com